Az otthon-csere biztonságos?

A CsereOtthon közösség a becsületességre, a bizalomra és az elkötelezettségre épül. Minden tagunkat arra ösztönzünk, hogy aktívan tegyen a közösség biztonságáért. Mindenki hozzájárul ehhez a biztonsághoz akkor, amikor visszajelzést ad, megerősíti az adatait, részletes hirdetést és profilt ír és használja a megállapodásokat.

Amikor cseréltek, Te is és a partnered is egymásra bízzátok az otthonotokat, tehát mindkettőtökben ugyanúgy merül fel a biztonság kérdése. Hogy minden zavartalanul történjen arra ösztönözzük tagjainkat, hogy a cseréket a jó kommunikációra alapozzák. Ha a következő egyszerű szabályokat követed, biztonságos és gondtalan lesz az utazásod.

1. Használd a beépített eszközöket, hogy mindig jól informált legyél
Sok segítséget építettünk be, hogy a csere folyamat minél könnyebb és átláthatóbb legyen:
A tag részletes profilja - hogy össze lehessen kapcsolni egy otthont egy arccal.
Hozzá ad még a biztonság érzethez a telefonszám, email cím és közösségi média  cím megerősítése.
Visszajelzések cseréje - így látható, hogy hol, mikor és kivel cserélt a leendő partner és ezek milyen élmények voltak.
Biztonságos üzenőrendszer - ezen keresztül úgy üzenhetsz bárkinek, hogy nem lesz nyilvános semmilyen adatod.Így Te rendelkezel teljes mértékben az elérhetőségeddel és az otthonod részleteivel.

A helyi segítők mindig rendelkezésedre állnak telefonon, email-ben vagy chat üzenetben.

Mielőtt megállapodsz egy cserében, javasoljuk, hogy
   Olvasd el alaposan a potenciális csere partner hirdetését és profilját
   Ellenőrizd a róla írt visszajelzéseket
   Kérd meg őt, hogy töltse ki a profiljának a megerősítését (ha még nem tette)
   Szervezz meg egy telefon beszélgetést vagy egy Skype videó találkozót.

2. Adatvédelem és biztonságos kommunikáció
Az üzenő rendszerünkön keresztül biztonságosan kommunikálhatsz a többi taggal anélkül, hogy ki kéne adnod a telefon számodat vagy a személyes email címedet. Nagyon komolyan vesszük a biztonságot és elkötelezetten védjük a személyes adataidat minden időben. A hirdetésedben és a profilodban soha ne add meg:
  a teljes nevedet (csak a keresztnév fog látszani, azt tanácsoljuk, ne add meg a vezetéknevedet)
  Email címedet
  telefonszámodat
  a lakásod pontos helyét egy térképen (az oldalon csak körübelüli helyet mutat a térkép)

Miután megismerted a partnert és már nincsenek kételyeid, utána döntsd el, hogy megadod-e az elérhetőségeidet.3. Kérésedre segítünk
A segítők csapata készen áll, hogy bármikor segítsen ha kérdésed  vagy kételyed van. Lelkes helyi képviselői csapatunk van, akik beszélik a helyi nyelvet, akik maguk is évek óta CsereOtthon utazók,  tanácsot tudnak adni minden speciális helyzetben. 20 éves tapasztalatunk van világszerte az otthon cserélés területén és ezt a tudást szeretnénk veled megosztani. Keress meg minket, ha bármilyen segítségre van szükséged.

4. Fogalmazd meg az elvárásaidat és tudasd őket egyszerűen
Az otthon csere egy kétirányú folyamat és a sikerben mindkét félnek biztosnak kell lennie. Az első lépés a kommunikációs folyamatban a hirdetésed és a profil oldalad. Szánjál rá időt és töltsd ki gondosan az oldalakat. Ezek nagyon fontos és hasznos információk rólad és arról amit keresel.

5. A cserepartnernek hagyjál elérhetőséget vészhelyzetre
Tanácsos az alábbi elérhetőséget meghagyni:
Vészhelyzetben az értesítendő személy telefonszáma (szomszéd vagy gondnok)
Rendőrség és tűzoltóság száma
Közeli kórház és fogorvos telefonja
Autó biztosító információi
Autószerelő telefonja

Végül ne felejtsd el a saját számodat meghagyni az útvonaladdal együtt arra az esetre, ha a csere partner szeretne kapcsolatba lépni veled.

6. Informáld a szomszédokat
Fontos, hogy mindenki, aki váratlanul megjelenhet nálad, tudjon a cseréről míg távol leszel. Tudasd a vendégek érkezésének és indulásának az idejét a szomszédokkal, rokonokkal, barátokkal és a lakástulajdonossal. 

7. Lehet nemet is mondani
Amennyiben a csere partner nem ad elég információt a döntéshez, kérd meg, hogy töltse ki a profil oldalát és erősítse meg a személyes adatait az ott található eszközökkel.
Ha a profilját is megnézted és azt gondolod, hogy nem bízol a cserepartner személyében, udvariasan utasítsd vissza az ajánlatot. Lehet nemet mondani, de nem lehet a másik felet váratni a válasszal.