Tippek a jó hirdetésre

A hirdetésed egyben a kulcsod a CsereOtthon közösséghez. Itt találsz pár tippet arra, hogyan teheted csillogóbbá a hirdetésedet.

1. Tölts fel jó fényképeket
Az emberek a képeket látják meg először, amikor megnézik a hirdetésedet. Jó képekkel a legkönnyebb elcsábítani és érdeklődővé tenni őket. A profi fotók nagy különbséget jelenthetnek. Ha teheted, próbáld meg egy hivatásos fotóssal lefényképeztetni az otthonodat, jó fényképezőgéppel, jó megvilágítással.

Amennyiben úgy gondolod, hogy a képek nem elég jók, több módon lehet rajtuk javítani. Kezd az olvasást itt: Hasznos útmutató az otthoni fényképek készítéséről


Sok és jó fénykép elengedhetetlen a jó hirdetéshez

2 Az otthon jó leírása
A legjobb egy 300-500 szavas leírást adni a lakásról. Legyen tömör, de ne maradjon ki semmi. Ha pl. szép a kilátás, erről fényképet is felrakhatsz. Az egyedi felszerelés is fontos, pl.:
  • kerékpár
  • gyerekjáték
  • Internet
  • medence
  • kert

Példa egy otthon bemutatására:Hogy még személyesebb legyen a leírás, használhatod a  Miért imádjuk a lakásunkat részt, melyben három dolgot is megemlíthetsz.

3. A környezet és a helyi nevezetességek bemutatása
Az otthon-cserélők szeretnek "beleszagolni" a helyi életbe. Úgy tudunk segíteni a csere-partnernek, 
ha felsoroljuk neki milyen programok és látnivalók lehetnek számára érdekesek, ezeket egy térképen meg is jelölhetjük. Érdekes lehet egy középkori vár, egy zenei fesztivál, egy jó pizza étterem vagy a kedvenc süteményes helyed is.
Hasznos még, ha megadjuk a tömegközlekedés részleteit és a távolságokat, pl. a repülőtérre, a városba, a látnivalókhoz. Mielőtt ehhez hozzákezdünk, tanácsos úgy vizsgálni a környéket, mintha mi magunk is látogatók lennénk.

Példa egy bejelölt térképre:4. Készíts videó felvételt az otthonodról

A legjobb módja a lakásod bemutatásának egy videó felvétel. Talán tovább tarthat, de sok tagunk, akik készítettek ilyet, nagyon elégedett az eredménnyel. Miért ne próbáljuk meg?

5. Mindig frissítsd a hirdetésedet
Ez azon a tagok számára fontos, akik nagyon konkrét utazási időpontokat adtak meg. Arra ösztönzünk mindenkit, hogy próbáljon nagyon rugalmas lenni a dátumokkal és az utazási helyszínnel. Talán páran a szigorúan megadott dátumaid miatt nem fognak megkeresni, pedig minden más szempontból megegyeztek.
Tegyük láthatóvá a Minden ajánlat érdekel címkét. Az otthon-csere izgalmának része, hogy olyan helyen köthetünk ki, amely soha nem fordult meg a fejünkben. Maradjunk nyitottak és készüljünk a következő kalandra.

6. Legyünk őszinték
Több módon lehet javítani a hirdetésünket és a csere ajánlatunkat még vonzóbbá tenni - de a lakásunk bemutatásakor őszintének kell lenni. Ha egy kis hétvégi házunk vagy egy kis füves résszel, ne hívjuk villának nagy kerttel. Minden otthon, minden környezet és minden ország különleges a maga nemében.

Most már a sok jó tipp után könnyű megszerkeszteni egy nagyszerű hirdetést, vagy megújítani a régit. Hajrá!