Onko kodinvaihtaminen turvallista?

Kodinvaihtoyhteisö perustuu rehellisyyteen, luottamukseen ja välittämiseen. Kannustamme jäseniämme olemaan aktiivisia yhteisömme turvallisuuden suhteen. Kaikki vaikuttavat yhteisömme turvallisuuteen kirjoittamalla palautteita, vahvistamalla käyttäjätilinsä, luomalla yksityiskohtaisia ilmoituksia ja jäsenprofiileja sekä käyttämällä kodinvaihtosopimuksia.

Kun teette kodinvaihtoja, tulee sinun ja vaihtokumppanisi uskoa kotinne toinen toisillenne. Tämä tarkoittaa sitä, että teillä molemmilla on samat kysymykset turvallisuudesta. Ollaksenne varmoja, että kaikki menee sujuvasti, kannustamme kaikkia jäseniämme rakentamaan kodinvaihtonsa hyvälle kommunikaatiolle. Noudata näitä sääntöjä tehdäksesi prosessista turvallisen ja huolettoman:

1. Käytä työkalujamme tiedon keräämiseen

Olemme rakentaneet monia työkaluja tehdäksemme kodinvaihtoprosessita mahdollisimman helpon ja läpinäkyvän:
 • Yksityiskohtaiset jäsenprofiilit — liittävät kodin kasvoihin. 
 • Vahvistukset — Puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen ja sosiaalisen median tilien vahvistukset lisäävät ylimääräisen annoksen turvallisuutta.
 • Palauttee kodinvaihdoista — Nähdäksesi kenen kanssa potentiaalinen vaihtokumppanisi on vaihtanut aiemmin ja millaisia nuo vaihdot olivat..
 • Turvalliset yksityisviestit mahdollistavat yhteydenottamisen muihin jäseniin paljastamatta yhteystietojasi. Pidät tiukasti näpeissäsi yhteystietosi ja kotisi tiedot.
 • Paikallinen tukipalvelu on tarjolla sähköpostitse, puhelimitse ja chatillä.

Ennen kuin hyväksyt kodinvaihdon suosittelemme: 
 • Lue tarkasti potentiaalisen vaihtokumppanisi profiili- ja ilmoitus-sivut.
 • Katso heidän aiempien kodinvaihtojen palautteet
 • Pyydä potentiaalista vaihtokumppaniasi vahvistamaan profiilinsa (jos eivät ole jo sitä tehneet)
 • Järjestä halutessasi puhelin- tai Skypesoitto.​
 

2. Yksityinen ja turvallinen kommunikointi

Yksityisviesti-järjestelmämme mahdollistaa turvallisen kommunikaation muiden jäsenten kanssa, niin että sinun ei tarvitse luovuttaa puhelinnumeroasi tai henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi. Otamme turvallisuuden vakavasti ja olemme sitoutuneita suojelemaan henkilökohtaisia tietojasi. Emme koskaan julkaise ilmoituksessasi ja profiilissasi:
 
 • Nimeäsi (vain etunimi näytetään, suosittelemme että et lisää sukunimeäsi)
 • Sähköpostiosoitettasi
 • Puhelinnumeroasi
 • Osoitettasi
 • Sijaintiasi kartalla (kartta näyttää vain kotisi epätarkan sijainnin)

Kun opit tuntemaan vaihtokumppanisi ja alat luottaa häneen, voit tehdä päätöksen kertoa hänelle henkilökohtaiset tietosi. 

3. Olemme täällä sinua varten

Paikallinen tukipalvelumme on sinua varten, valmiina vastaamaan kysymyksiisi ja epäilyksiisi. Meillä on erityinen tiimi paikallisia edustajia eri maissa, jotka puhuvat paikallisia kieliä sekä ovat itsekin tehneet vuosia kodinvaihtoja ja voivat antaa juuri sinun tilanteeseesi sopivia neuvoja. Toki asiakaspalvelu on myös suomalaisille suomeksi (ja ruotsiksi). Meillä on 20 vuoden kokemus kansainvälisistä kodinvaihdoista ja olemme teitä varten jakamassa tätä kertynyttä tietoa kanssanne. Ota yhteyttä meihin, mitä neuvoa sitten tarvitsetkin.

 

4. Mieti odotuksesi ja kommunikoi ne selvästi

 
Kodinvaihto on kahden osapuolen välinen prosesi ja molempien osapuolien täytyy voida tuntea luottavansa siihen. Ilmoituksesi ja käyttäjäprofiilisi ovat ensiaskel kommunikoinnissa muiden jäsenien kanssa. Käytä aikaa ja täytä nämä sivut huolellisesti. Ne on tärkeitä informaation lähteitä siitä kuka olet ja mitä etsit.
 

5. Kun teette vaihdon, jätä hätäyhteystiedot

 
Jätä kodinvaihtajille yhteystiedot seuraaviin palveluihin ongelmien varalta:
 • Hätäyhteystieto paikalliselle yhteyshenkilölle (esim. naapuri, sukulainen, kiinteistönhoitaja, tms.).
 • Poliisin, palokunnan ja ambulanssin hätänumero (112). Kannattaa mainita erikseen, että kaikki löytyvät samasta numerosta.
 • Sairaalan päivystyksen ja hammaslääkärin numero ja osoite.
 • Autovakuutuksen tiedot.
 • Autokorjaamon tiedot.
Muista myös jättää yhteystietosi ja matkasuunnitelmasi siltä varalta jos vaihtokumppanisi täytyy ottaa sinuun yhteyttä.

6. Kerro naapureille

 
Kannattaa kertoa kaikille tutuille, jotka saattavat tulla käymään kotonasi odottamatta, että teillä on vieraita kotona matkasi ajan. Kerro vaihtokumppanisi saapumis- ja lähtöajat naapureille, sukulaisille, ystäville tai tarvittaessa vuokraisännälle. Kannattaa myös kehottaa ystäviä tai naapureita rohkeasti käymään tervehtimässä vieraita.

7. On ok sanoa ei

 
Jos vaihtokumppanisi ei mielestäsi anna sinulle tietoja, joita tarvitset tehdäksesi tietoisen päätöksen, niin pyydä heitä täyttämään profiilinsa ja vahvistamaan identiteettinsä vahvistuksilla.

Jos tutkit heidän profiiliaan ja sinusta tuntuu, että ette ole sopivat vaihtokumppanit, niin kieltäydy ystävällisesti vaihtoehdotuksesta. Muista, tee se niin pian kuin mahdollista. On ok sanoa ei, mutta ei ole oikein jättää toista osapuolta odottamaan vastausta.

Mukavia kodinvaihtoja!