Είναι Ασφαλής η Ανταλλαγή Σπιτιών;

Η Κοινότητα του Home Exchange βασίζεται στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση. Ενθαρρύνουμε όλα τα Μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία της Κοινότητας. Όλοι μπορούν να συμβάλλουν σε μια ασφαλέστερη Κοινότητα γράφοντας σχόλια, επαληθεύοντας τους λογαριασμούς τους, δημιουργώντας λεπτομερή Καταχώρηση και σελίδες προφίλ Μελών και χρησιμοποιώντας συμφωνίες ανταλλαγής.

Κατά την ανταλλαγή, τόσο εσείς όσο και ο έταιρος ανταλλαγής σας εμπιστεύεστε τα σπίτια σας ο ένας στον άλλον, αυτό σημαίνει ότι και οι δύο θα έχετε τα ίδια ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά ενθαρρύνουμε όλα τα Μέλη μας να βασίζουν τις ανταλλαγές σπιτιών στην καλή επικοινωνία. Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ασφαλή και χωρίς προβλήματα: 
 

1. Χρησιμοποιήστε τα Εργαλεία μας για να μείνετε Ενημερωμένοι 

Έχουμε δημιουργήσει πολλά εργαλεία για να κάνουμε τη διαδικασία ανταλλαγής σπιτιού όσο το δυνατόν ευκολότερη και πιο απλή: 
Λεπτομερές Προφίλ Μελών – για να δημιουργήσουμε ένα σύνδεσμο ανάμεσα στο πρόσωπο και το σπίτι. 
Οι επαληθεύσεις σε αριθμούς τηλεφώνου, σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης - για να προστεθεί μία επιπλέον δόση ασφάλειας. 
Κριτικές Ανταλλαγών – για να δείτε που και με ποιον έχει πραγματοποιήσει ανταλλαγή ο πιθανός έταιρός σας και τι εμπειρίες έζησε. 
Ασφαλές Σύστημα Μηνυμάτων - σας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με άλλα Μέλη χωρίς να αποκαλύψει κάποια λεπτομέρεια από τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Θα διαθέτετε πλήρως στον έλεγχο της επαφής σας και των λεπτομερειών του σπιτιού. 
Τοπική Ομάδα Υποστήριξης στη διάθεσή σας μέσω τηλεφώνου, e-mail και chat. 

Πριν φτάσετε να αποδεχτείτε οποιαδήποτε ανταλλαγή σας προτείνουμε να: 
Διαβάστε λεπτομερώς το προφίλ του πιθανού σας εταίρου ανταλλαγής και τις σελίδες Καταχώρησης. 
Ελέγξτε τις τελευταίες κριτικές ανταλλαγής του. 
Ζητήστε από τον πιθανό έταιρο ανταλλαγής σας να κάνει τις απαραίτητες επαληθεύσεις στο προφίλ του (αν δεν το έχει ήδη κάνει). 
Κανονίστε ένα τηλεφώνημα ή μια βίντεο κλήση μέσω Skype.
 

2. Ασφάλεια & Απόρρητο Επικοινωνίας

Το Σύστημα Ανταλλαγής Μηνυμάτων μας σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με ασφάλεια με άλλα Μέλη, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να δώσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας ή το προσωπικό σας email. Παίρνουμε στα σοβαρά την ασφάλεια και είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών ανά πάσα στιγμή. Στην Καταχώρησή σας και στη σελίδα του Προφίλ σας δε θα εμφανιστούν ποτέ: 

Το Ονοματεπώνυμο σας (μόνο το μικρό όνομα θα εμφανίζεται, σας συμβουλεύουμε να μην προσθέσετε το επώνυμό σας) 
Το Email σας
Ο Αριθμός Τηλεφώνου σας 
Η Διεύθυνσή σας 
Η Θέση σας στο χάρτη (ο χάρτης θα δείχνει μόνο μια γενικότερη άποψη της περιοχής σας) 

Αφού γνωρίσετε τον έταιρό σας, και όταν αρχίσετε να αισθάνεστε σίγουροι, μπορείτε να πάρετε την απόφαση να επικοινωνήστε με τις ιδιωτικές πληροφορίες σας.

3. Είμαστε Εδώ για Εσάς 

Η ομάδα υποστήριξής μας είναι εδώ για να βοηθήσει στις οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή αμφιβολίες. Έχουμε μια αφοσιωμένη ομάδα τοπικών εκπροσώπων που μιλούν τη γλώσσα σας, που έχουν συμμετάσχει σε ανταλλαγές σπιτιών για χρόνια και που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές που ταιριάζουν στη δική σας περίπτωση. Έχουμε 20 χρόνια εμπειρίας σε ανταλλαγή σπιτιών παγκοσμίως και είμαστε εδώ για να μοιραστούμε αυτή τη γνώση μαζί σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε. 
 

4. Ορίστε τις Προσδοκίες σας και Επικοινωνήστε τις Ξεκάθαρα

Η ανταλλαγή σπιτιού είναι μια αμφίδρομη διαδικασία και οι δύο πλευρές πρέπει να αισθάνονται σίγουρες. Η Καταχώρησή σας και οι σελίδες του Προφίλ σας, είναι σημεία εκκίνησης της επικοινωνίας σας με άλλους βουλευτές. Αφιερώστε χρόνο για να συμπληρώσετε προσεκτικά αυτές τις σελίδες. Είναι σημαντικές πηγές πληροφοριών σχετικά με το ποιος είστε και τι ψάχνετε.
 

5. Κατά την Ανταλλαγή αφήστε λίστα επαφών Έκτακτης Ανάγκης 

Αφήστε μια λίστα με στοιχεία επικοινωνίας για τις ακόλουθες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης: 
Τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης τοπικού προσώπου (γείτονα ή διαχειριστής περιουσίας) 
Αστυνομία και πυροσβεστική 
Αριθμοί κοντινού νοσοκομείου και οδοντιάτρου
Πληροφορίες ασφάλειας αυτοκινήτου 
Κατάστημα Επισκευής αυτοκινήτων 

Επίσης, θυμηθείτε να αφήσετε τους αριθμούς επαφών σας και το δρομολόγιο του ταξιδιού σας, στην περίπτωση που έταιρος ανταλλαγής σας χρειαστεί να έρθει σε επαφή μαζί σας.
 

6. Ενημερώστε τους Γείτονες σας 

Είναι μια καλή ιδέα να ενημερώσετε τον οποιονδήποτε που θα μπορούσε να έρθει στο σπίτι σας χωρίς να ξέρει ότι έχετε καλεσμένους, ενώ είστε μακριά. Μοιραστείτε την άφιξη και την αποχώρηση των εταίρων ανταλλαγής σας με τους γείτονες, τους συγγενείς σας, τους φίλους σας ή τον σπιτονοικοκύρη σας.
 

7. Δεν υπάρχει πρόβλημα να πείτε Όχι

Εάν ο έταιρος ανταλλαγή σας δεν σας παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση, ζητήστε του να συμπληρώσει τη σελίδα Προφίλ του και να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του μέσα από τα εργαλεία επαλήθευσης.
Αν κοίταξε το Προφίλ του και δεν πιστεύετε ότι σας ταιριάζει για να κάνετε ανταλλαγή σπιτιού μαζί του, μπορείτε να απορρίψετε ευγενικά την προσφορά ανταλλαγής. Θυμηθείτε, ότι πρέπει να το κάνετε συντομότερο δυνατό. Δεν υπάρχει πρόβλημα να αρνηθείτε, υπάρχει όμως πρόβλημα όταν αφήνετε την άλλη πλευρά να περιμένει χωρίς απάντηση.

Καλή Ανταλλαγή!